Luxus tavaszig

2009. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem is tudtam, hogy a szocialista Molnár Csaba a miniszterkedéseit megelőzően az önkormányzati szférában is sikeres pályát futott be – már amennyiben sikeresnek mondható egy olyan pálya, amelyen a polgármester főtanácsadója (ez volt Molnár) a bukáshoz vezeti gazdáját. Emberünknek fene jó dolga volt a győri városvezető árnyékában, állítólag szolgálati személygépkocsit és ingyenes mobiltelefon-használati lehetőséget is kapott az ugyancsak MSZP-s polgármestertől, Balogh Józseftől. Huszonkét havi munkásságáért 6,666 millió forintot tehetett zsebre a szemfüles ifjú, akit egyébként örökké morcos tekintetéről és ellentmondást nem tűrő hanghordozásáról lehet felismerni.
Az igyekvő ifjú hamarosan a közlekedési miniszteri bársonyszékben találta magát. Itt sem volt szégyellős, egy 15-20 milliós Audi A6-ost béreltetett magának (havi bérleti díj nagyjából másfél millió), és persze járt neki az ingyen mobiltelefon is…
Történt mindez azután, hogy Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő a válságra hivatkozva a luxusberendezések leállítását kérte a minisztériumoktól (amelyek persze fütyültek az intelemre, tovább rázták a rongyot, s folytatták a fosztogatást). Molnár Csaba viszont, aki időközben kancelláriaminiszterré lett (abban is otthon van), szót fogadott a balerinának, áldozatot hozott, s átült egy szolidabb luxusautóba.
Abban talán kibírja tavaszig…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.