Mikulások

2009. 12. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munkaszüneti nap ide vagy oda, az idén vasárnap kell dolgozniuk a Mikulásoknak (akiket a bolsevik időkben csak Télapónak lehetett nevezni, mert a Mikulás titulusnak – Szent Miklós püspök – állítólag reakciós kicsengése volt). Pedáns ember már az előző este – december ötödike, Vilma – kiteszi a cipőjét az ablakba, hátha kerül bele valami ajándék krampusz vagy virgács, ez, az. Nehéz időkben mindent meg kell becsülni.
A Mikulás-csomagot egyébként nemcsak az ablakba szokták rakni, hanem a gépkocsi szélvédőjére is, ennek azonban nem örül annyira az ember. Ez lehet az oka annak, hogy a közterület-felügyeletet, a csomagküldő Mikulásokat a felmérések szerint nem kedveli a közvélemény. Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő például kifejezetten pikkel rájuk, mert ugyan kapott tőlük egy nyamvadt kerékbilincset, de azt is sajnálták tőle, és visszavették, holott kiérdemelte azt. Szabó honatya – korábban erzsébetvárosi polgármester, elődje a legendássá lett Hunvald Györgynek (aki viszont kapott bilincset) – nem érti, hová lett a neki járó kerékbilincs…
De ne kalandozzunk el messzire, az ügyészség már vizsgálja Szabó képviselő ajándék bilincsének a sorsát, a többi az ő dolguk. Mi inkább arra ügyeljünk, hogy az ablakba rakott értékek mielőbb kerüljenek biztonságba, ugyanis ahogyan hozta azokat a Mikulás, ugyanúgy el is viheti egy másik. Rosszak a közállapotok. Károly ismerősömtől a minap lopták el a kémény mellé támasztott hatméteres létráját, miközben ő éppen odafent javította a szélkakast. Karcsit az alpinista szomszéd hozta le a tetőről. Egyébként dolgoznak a nyári Mikulások is: az MSZP elkezdte fővárosi kampányát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.