Ostrom a pártházban

2009. 12. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Magyar Szocialista Párt országos elnöksége Mesterházy Attilát javasolta miniszterelnök-jelöltjének, még ne vegyük be a ciánkálit, hogy az ifjú politikus okvetlenül meg is szerzi a titulust. A döntést ugyanis még helyben kell hagynia a párt országos választmányának és kongresszusának is. Ott pedig minden megtörténhet – elég, ha csak arra gondolunk, milyen messzire nyúlik a keze Gyurcsány Ferenc levitézlett miniszterelnöknek, aki a pártban még mindig erős embernek számít. A primadonna egyébként jobban örült volna a Brüsszelből hazatérő Kovács Lászlónak, mondván, ő tapasztaltabb, meg aztán nem is volt benne az utóbbi esztendők hazai pofozkodásaiban.
Beszélnek olyan változatról is (ez az úgynevezett magyar olajfa-koalíció), amelyikben a szocialisták a két lepusztult kis párt, az MDF és az SZDSZ közreműködésével egy Fidesz-ellenes együttest alkotnának Bokros Lajos vezetésével.
A különböző felméréseket, statisztikákat nézve ez az egész miniszterelnök-jelölősdi a szocialistáknál vihar a biliben. Jelentősége alig van. Legfeljebb Gyurcsány javít valamicskét katasztrofális helyzetén a népszerűségi listán, ha Kovács bácsit az élre varázsolja. Ebben az esetben viszont a lánglelkű Lendvai Ildikó ég majd, mint a lódengyár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.