Szobrot érdemelne, sitten van

2009. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hír szerint Hunvald György, a VII. kerület forgalomból kivont polgármestere ártatlan, mint a ma született bárány. Két pont gyengíti az információt, az egyik: a hír forrása az elfogulatlannak jóindulattal sem nevezhető ATV hírcsatorna, a másik a nyilatkozó, aki maga Hunvald György. A beszélgetés egy puritán, rácsos helyiségben zajlott, ahol az interjúalany háromnegyed éve él.
Azt magyarázza az előzetes ember a riporternek, azért van ő itt, mert valakik megvezették az ügyészséget. Ráadásul, mondja, nem az övé az első olyan ügy Magyarországon, amelyben bolondot csinálnak az ügyészségből, így csak később derül ki az igazság.
A riporter megkérdezte, tényleg annyira hibbant-e a vádló szerv, hogy egyaránt lépre ment a hivatali visszaélés, a vesztegetés, a hűtlen kezelés, az okirat-hamisítás és a többi (itt fel nem sorolt) ügyében, ám a szocialista ember ezt valószínűleg nem hallotta meg.
Hunvald gyanúsított arról tájékoztatott, hogy a lakosságot nemhogy kár érte, hanem jelentős haszonra tett szert az ő munkássága révén. Szó sincs sokmilliós vesztegetési pénzekről meg milliárdos károkozásokról. Kára abból lett, illetve lesz a kerületnek, hogy őt ott tartják bent, a kaptárban, ahelyett, hogy odakint döngicsélhetne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.