Jön a kényszervakáció

2010. 01. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan végük a gyermekéveknek. Éppen ideje. Nagyon elszaladt a ló ezekkel a csibészekkel megint, feldúlták a házat, a hazát, átgázoltak a kerten, kifosztották az éléskamrát, tobzódtak, ordítoztak, minden létező kerítésen átmásztak, ha meg rájuk szólt az ember, csak vigyorogtak vissza szemtelenül, nyelvüket öltögették. Még nekik állt feljebb.
Hát most végre vége lesz a megkésett gyermekkornak, újra a mi időnk következik. Romeltakarítással, lomtalanítással, ültetéssel, oltással kezdjük. Újra jó irányba forog majd a föld, ahogyan kell.
Hogy mi lesz a sok csibésszel? Mennek a javítóintézetbe, bárhogyan lármáznak is. Sok még a tanulnivalójuk. Meg kell tanítani nekik, hogy hazudni, lopni, rabolni, a gyengébbiket bántani nem szabad.
Bizony mondom, csibészek, magatoknak okoztátok a bajt. Nektek szűk volt a játszótér, kicsi a homokozó. Örökké átszaladoztatok a tiloson az itt lakók nagy rémületére, és ez már több volt, mint játék. A legelvetemültebbek a közvilágítást is kicsúzlizták, mire aztán sötétségbe borult a környék, a táj, ti meg eltévedtetek, de alaposan. Pofonokat, szankciókat érdemeltek, csibészek – de hát az sem old meg mindent. Aki latornak születik, úgyis lator marad. Nem, ne mondjatok semmit, Fletó, Gordonka, nagy a szátok, puha az orrotok. Elég volt belőletek, csendet, békét szeretnénk végre. Az idő elszállt felettetek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.