Kaszinó-Fehérvár?

2010. 01. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy kiderült, nem épülhet vigalmi negyed a Velencei-tó melletti Sukoró község közelében, valami pihent agyú ember kitalálta, építsék fel az egészet a közeli Székesfehérvárott. Ha azt vesszük, hogy annak idején ez a helység volt a magyar királyok koronázóvárosa, nehezen találunk kapcsolódást a két funkció között. (Ilyen erővel tervezhették volna Pannonhalmára vagy a tihanyi apátság mellé is az objektumot.) Az esemény kapcsán rövid riport is készült a televízióban, többek között megkérdeztek egy helyi nyugdíjast, mi a véleménye az egészről – nem írom ide, mit mondott. De maga a polgármester is képtelenségnek tartotta az egészet.
Mellesleg adódik a kérdés: szükségünk van-e egyáltalán bármiféle tivornyázóközpontra ebben a bánatos országban? Van itt éppen elég nagy kupleráj. Illetékes helyen valami olyasmivel magyarázták az ötletet, hogy megvalósulása esetén rengeteg új állás jön létre, munkájuk lesz a rászorulóknak, hírnevet kap a város. A most munkanélküli Béla bácsi lesz a főportás, Marika meg a mixernő. A környék kemény magjából vasalt kidobólegényeket képeznek, nyelveket fog tanulni az egész környék, csuda jó lesz minden.
Természetesen külföldi kézben lesz minden, ahogy az ilyenkor lenni szokott. Csak hinni lehet, hogy a hatalomra kerülő új kormány nemes egyszerűséggel elzavarja majd az ország körül legyeskedő ügyeskedőket, mintegy jelezve: ez már nem a Gyurcsány–Bajnai-korszak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.