Tovább dagad az új „Zuschlag-ügy”

2010. 01. 23. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb személyeket gyanúsított meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya a Nyékes Bélához, az MSZP környezetvédelmi tagozatának egykori elnökségi tagjához, volt választmányi delegáltjához köthető csalás ügyében. Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőrség szóvivője tegnap lapunknak elmondta, egy személy ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, tíz személyt pedig már meggyanúsított a nyomozó hatóság. – A gyanúsítottak közül két személy előzetes letartóztatásban, egy pedig házi őrizetben van, további egy emberrel szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. Az ügyet, amelyben további gyanúsítások várhatók, májusra szeretné befejezni a rendőrség – közölte a szóvivő. Mihályné Bornemisza Eleonóra elmondta, továbbra is különösen nagy értékre, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt folytat vizsgálatot a rendőrség.
Tavaly májusban írtunk arról először, hogy előzetes letartóztatásba helyezték Kecskeméten Nyékes Bélát, akit a rendőrség akkor csalással gyanúsított meg. A nyomozás a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján indult, a kárérték már akkor mintegy 300 millió forintot tett ki. Az MSZP tavasszal nem vállalta fel politikusát. – Ő nem tagja a pártnak. Az MSZP tagozatainak párton kívüli is lehet tagja – jelentette ki akkor Nyakó István, a szocialisták szóvivője. Az MSZP honlapjának portrétárában előzőleg még szerepelt Nyékes Béla neve, de az ügy kirobbanása után már nem volt olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.