Élet a hó alatt

2010. 02. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt mondják, már nem sokáig tart ez a zsivány világ. Szeretném hinni. Talán minden jóra fordul, de ha a politikai felelősség mellett végre tényleg megjelenik a jogi felelősség, ki épít fel hirtelenjében annyi börtönt, hogy ezek mind beférjenek? És ki eteti meg addig is a lerongyolódottakat? Erről is sokat mutat a televízió. Most, a nagy hidegek környékén minden második aluljáróban gulyáslevest szürcsölnek magányos, szőrös, foghíjas emberek. Sokatmondó a tekintetük. Az ember bánatosan és tehetetlenül nézi őket. Mit is tehetne? A szomszédos kis téren szelektív hulladékgyűjtőt állítottak fel nemrég. Múltkor, amikor arra jártam, két hajléktalan éppen a telefonfülkényi üveges tartályokat borította fel nagy robajjal. Visszaváltható üvegeket kerestek. Az arra járók rájuk sem néztek.
Tegnap estefelé átcsúszkált hozzám az egyik szomszédom, újra elmondta, hogy ellopták a saját udvarából az alumíniumlétráját, két héttel azután, hogy a kocsiját feltörte valami előember. Átlagtörténet, tizenkettő belőle egy tucat, de jólesik kibeszélnie az egészet magából az elkeseredett embernek. Az életből egyre jobban hiányoznak a szép történetek. Viccek ugyan még vannak, de az nem ugyanaz, kínunkban találjuk ki valamennyit. Talán nem véletlen, hogy sok a magába forduló, múltról merengő ember. Ez sem jó. Az élet úgy hozta, hogy a mi történelmünkben túlságosan sok a szomorúság. És mit tesz erre az elmebeteg magyar politika? Becsukatja a Lipótmezőt, a depressziós betegeket meg kizavarja az utcára tovább terjeszteni a kórt. Őrület.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.