Ismét feljelentették a polgármestert

Dénes Zoltán
2010. 02. 07. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyik feljelentés a másik után érkezik Horváth Klára, Bábolna szocialista polgármestere, országgyűlési képviselő ellen a különböző ügyészségekre. Ezúttal információink szerint a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés tervezi azt, hogy a Legfelsőbb Bírósághoz fordul a polgármester lapunk által nyilvánosságra hozott azon ügyében, ami egy bábolnai közhasznú alapítvánnyal volt kapcsolatos. A megyei önkormányzat beadványában ismeretlen tettes ellen sikkasztás és hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést. Mint lapunk feltárta, Horváth Klára tavaly nyáron, a Bábolna „Shagya” Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnökeként 9,6 millió forint közpénzt utalt át egy magáncégnek, az Epona Kft.-nek, mégpedig a szükséges engedélyek nélkül. Az összeget a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. folyósította az alapítványnak a lovashagyományok ápolása céljából. Az állami tulajdonban lévő Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. által létrehozott alapítvány szabályai szerint a közhasznú szervezet kuratóriumi elnöke legfeljebb 300 ezer forintot utalhatott volna át. Az alapítvány felügyelőbizottsága azonnal jelezte: az átutalás ellentétes az alapító okiratban és a működési szabályzatban foglaltakkal.
Cikkünk korábbi megjelenése után, tavaly szeptember 30-án az alapítvány kuratóriuma visszamenőleg jóváhagyta az országgyűlési képviselő korábbi egyéni akcióját. Az ügyben a ménesbirtok ügyvezető igazgatója tavaly december végén fordult az ügyészséghez törvényességi felügyeleti eljárást kérve. A szocialista országgyűlési képviselő a napokban egy másik ügyben kényszerült visszalépésre, mert az önkormányzat szabálytalanul próbált hasznosítani 85 hektárnyi állami tulajdonban lévő termőföldet. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az ugyancsak lapunk által megszellőztetett ügy miatt visszavonta a város vagyonkezelői jogát. Horváth Klára egyébként Bábolna érdekeire hivatkozva 2007-ben kezdeményezte a helység határában lévő, 240 hektárnyi állami termőföldre vonatkozó pályázat kiírását. A földet végül nem az önkormányzat vette meg, hanem a tatai Vivax Construction No1 Generálkivitelező Kft. megbízásából két stróman, Farkas Sándor és Bujáki Gábor, akik a vétel után azonnal kérték a termőföld belterületté nyilvánítását. Cikkünk megjelenése után ezt a kérést az önkormányzat már nem teljesítette. Az állami föld viszont magántulajdonba került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.