Csak lépésről lépésre

2010. 03. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétségkívül nem ahhoz szoktunk az elmúlt években a hazai női tőr Világkupákon, hogy Mohamed Aida már a 32 között elköszön, de számára is új a helyzet, hogy kislánya a megméretés előtt hajnalban kétszer is ébresztőt fúj neki. „A fő gond mégsem ez, hanem az, hogy fizikálisan még nem értem utol magam, s a pénteki BEK, valamint a szombati selejtező után a harmadik napra már elfogyott a szuflám. Márpedig ha a kondi nem megfelelő, akkor az kihat a koncentrációra is” – fejtegette a Törekvés vívónője vasárnap délután az Angyalföldi Sportcsarnokban, ahova válogatottunk másik oszlopos tagja és ugyancsak újdonsült anyukája, a betegeskedő Knapek Edina csupán nézőként látogatott ki. Ám azért a páston is maradtak hazai tőrözőnők, akik majdnem egészen a végjátékig eljutottak. Amikor Varga Katalin a 16 között parádés vívással 5-1-re elhúzott a csapatban olimpiai bajnok Lamonova ellen, már a negyeddöntőben láttuk, de végül 14-9-re kikapott, és tizedikként zárt. „Az orosz lány egy idő után átvette az irányítást, hiába támadtam, rendre rövid voltam, és felszúrt. A végén felszántottam a pástot, azonban ez már mit sem ért” – kommentálta a történteket a Honvéd versenyzője.
Klubtársa és névrokona, Varga Gabriella egy körrel tovább jutott, a nyolcaddöntőben 15-11-re legyőzte a „csak” világbajnok Hakimovát, mielőtt ő is belefutott a maga orosz végzetébe. Nyikisina – akinek Lamonovához hasonlóan van pekingi csapataranya – 6-6 után ellépett, és 15-10-re nyerte a már éremről döntő asszót. „Sajnos átvettem ellenfelem kissé lomha vívását, és ez hiba volt. Persze jó lett volna érmet szerezni, de nincs okom elkeseredni, hiszen a legjobb nyolcban végeztem, ami nem rossz eredmény. Az idén már voltam hetedik, legutóbb a torinói Grand Prix-n hatodikként zártam, most ötödikként, s mivel negyedik hely nincs, legközelebb bronzérmes leszek” – ígérte meg egy félmosoly kíséretében Varga Gabriella; és ez már szombaton, a Sharm el-Sejk-i Világkupán számon kérhető rajta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.