Festmények Szilvásy apósától

A piaci ár négyszereséért vásárolta meg Szilvásy György volt titokminiszter apósának a festményeit az állami tulajdonú Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. – állítja egy galériatulajdonos.

Velkei Tamás
2010. 03. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csáky Lajos öt olajfestményéért tízmillió forintot fizetett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez köthető cég, amelynek humánpolitikai főigazgatója jelenleg nem más, mint Szilvásy György.
A tájképek a Magyar Sportok Házának egyik termét díszítik. Az üzlet fontosságát Hajdu Endre, a ház vezérigazgatója az irodakomplexum európai szintű megjelenésével indokolta. Hajdu a Hír TV-nek tagadta, hogy azért vásároltak volna a festőtől képeket, mert jó viszony fűzi Szilvásyhoz.
– Ez csupán abban játszott közre, hogy megismertem Csáky urat – magyarázta.
Kubinyi Károly, a Kubinyi Galéria vezetője ugyanakkor rámutatott: az állami cég sokszoros árat fizetett a Kecskeméten alkotó festő alkotásaiért. Hangsúlyozta, bár Csákyt jó festőnek tartja, képei közel sem kelnek el milliós áron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.