Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Jelentős vagyonvesztés Komló városában

Bóka Máté Ciprián
2010. 03. 22. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezeléssel gyanúsították meg egy komlói ingatlanértékesítés kapcsán Páva Zoltánt, Komló szocialista polgármesterét, országgyűlési képviselőt. Az ügyben, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek adtak át, két önkormányzati képviselő, Polics József (Fidesz) és Kispál László (Komlói Polgári Kör) tett feljelentést ismeretlen tettes ellen tavaly.
A Komlói Szociális Kht. 2008 végén kötött szerződést egy helyi vállalkozóval a kht. által birtokolt 4500 négyzetméteres ingatlan eladására, amiért nettó 45 milliót kértek. A helyi jobboldali képviselők, kevesellve a vételárat, elérték, hogy szakértő becsülje fel az ingatlant; ki is derült, hogy irreálisan alacsony volt a vételár.
A város közgyűlése ezért Páva Zoltánt kérte fel arra, utasítsa a kht. ügyvezetőjét a szerződés bírósági úton való megtámadására. Páva azonban a kht.-taggyűlésen úgy szavazott, hogy elutasítja a bírósági úton való megtámadást. A jobboldali képviselők ezután tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, s a tavaly nyáron elindult nyomozást a kaposvári rendőrkapitányság folytatta le, miután a komlói rendőrkapitányság elfogultságot jelentett be.
A kapitányság határozatában az áll, a bizonyítékok alapján a szocialista honatyával szemben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja állapítható meg. Az eljárást – tekintettel Páva képviselőségére – a Központi Nyomozó Főügyészségre helyezték át. Páva korábban lapunknak úgy nyilatkozott, nem érti, hogy miért merül fel érintettsége, hiszen városvezetőként csak közvetetten lehet érintett, ráadásul ő volt az, aki vizsgálatot indított. Az MSZP-s politikust védi mentelmi joga, ugyanakkor jó esély van arra, hogy újra bekerüljön a parlamentbe, hiszen a párt Baranya megyei listáján Szili Katalin után a második helyen áll. Komlón egyéni jelöltként nem indul az áprilisi választáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.