Összejátszottak az MSZP-s igazgatóval?

Velkei Tamás
2010. 03. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár Ottó létesítményvezető-helyettest és Horváth Noémi gazdasági vezetőt is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Orbán István, a Komárom-Esztergom megyei MSZP volt alelnöke, a tatai edzőtábor korábbi igazgatójának ügyében. Előbbit bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés, míg Horváthot sikkasztás bűncselekményének gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak egyelőre szabadlábon védekezhetnek.
Horváth Noémi nem kívánta kommentálni a Magyar Nemzetnek a hírt, mint fogalmazott, munkahelyi szabályzata tiltja a nyilatkozattételt, s erre hivatkozott Lázár Ottó is. Az ügyben csak Török Ottó, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet – amely alá az edzőtábor tartozik – főigazgatója nyilatkozhatna, ám ő jelenleg külföldön tartózkodik.
Ismeretes: Orbánt 52 millió forint értékű hűtlen kezelés, ötrendbeli vesztegetés, háromrendbeli sikkasztás és egyrendbeli csalás bűntettével gyanúsítják, ügyét a megyei rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.
Miskolczi Ivett, az ügyészség szóvivője elmondta: az ügyésznek harminc, indokolt esetben hatvan vagy kilencven nap áll a rendelkezésére, hogy vádemeléssel átadja az ügyet a bíróságnak. Orbán István ügyirata azonban több ezer oldalas, így a szóvivő szerint április 20-a előtt nem várható vádemelés az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.