Szocialista politikusokkal beszélt Deme

A gyilkosság napján segítséget kért Podolák György szocialista politikustól Deme Gábor, a csepeli MSZP volt elnökségi tagja, akit a hatóság a főváros XXI. kerületében történt kettős emberölés bűncselekményében bűnsegédlettel gyanúsít – tudta meg lapunk Deme Gábor ügyvédjétől, Ruttner Györgytől. Podolák lapunknak azt állította, csak személyes ügyekről beszélt Demével.

Velkei Tamás
2010. 03. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola vezetőjét és igazgatóhelyettesét tavaly január
7-én este találkozóra hívta a sikkasztás miatt leváltott gazdasági igazgató, a csepeli MSZP volt elnökségi tagja, Deme Gábor. A megbeszélés után az intézmény gondnoka, K. Tamás lelőtte Takács József intézményvezetőt, a kerület korábbi szocialista alpolgármesterét és P. László tanárt. Az emberölés hátterében egy ötmillió forintos sikkasztási ügy áll, aminek szálai Deme Gáborhoz vezetnek. A hatóság a kettős emberöléssel párhuzamosan gazdasági bűncselekmények miatt is nyomoz. A napokban kiderült, az elhunyt Takács József az iskolában folyó visszaélésekkel kapcsolatban feljelentést akart tenni a rendőrségen, és erről Orosz Ferenc alpolgármesternek is említést tett. Ruttner György ügyvéd szerint azonban a gyilkosság napján nemcsak Takács József, hanem Deme Gábor is megfordult a csepeli polgármesteri hivatalban.
– Védencem az iskolai kassza körül felvetődött problémákkal kapcsolatban kereste meg a gyilkosság napján Podolák képviselő urat, és a segítségét kérte – mondta lapunknak Ruttner György. Ekkoriban ugyanis viták voltak Deme Gábor és Takács József között a csepeli iskolát működtető alapítvány által kapott támogatások felhasználásával kapcsolatban. Deme Gábor jogi képviselője közölte: nemcsak Podolák Györgyöt, hanem a csepeli polgármestert és az alpolgármestert is megkereste Deme Gábor annak érdekében, hogy létrejöhessen egy beszélgetés közte és Takács József iskolaigazgató között. Ruttner György leszögezte: ezeknek a látogatásoknak semmi közük nincs az emberöléshez.
– Deme Gábor nem kérte az iskola és a kuratórium között folyó vitában a segítségemet. Ez azért sem lehetett volna téma közöttünk, mert én nem foglalkozom oktatással, csak gazdasági kérdésekkel. Az ominózus napon ugyan találkoztam Demével, de csak a magánéleti gondjairól beszélgettünk – szögezte le lapunknak Podolák György szocialista országgyűlési képviselő. Hozzátette: a rendőrség eddig nem hallgatta ki az ügyben.
Tóth Mihály szocialista csepeli polgármester a büntetőeljárás jogerős lezárásáig nem kívánt lapunknak nyilatkozni. Orosz Ferenc MSZP-s alpolgármester csak annyit mondott a Magyar Nemzetnek, hogy baráti kapcsolatot ápolt az elhunyt Takács Józseffel, így nem kíván véleményt nyilvánítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.