időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Választás 2010

MN
2010.03.31. 22:00

Kósa Lajos: a költségvetés tehermentesítésére lehet szükség
Rendkívüli, a költségvetést tehermentesítő intézkedések bevezetésére lehet szükség – mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este. Az ellenzéki politikus szerint az államháztartás egész évre tervezett hiánya eléri a 100 százalékot a kormányváltás idejére. „Nem mond igazat sem Bajnai Gordon, sem Oszkó Péter, mert a hiány, amit ők megterveztek, a 3,8 százalék, az 7 százalék körül van. Nem azért, mert kormányváltás lesz, hanem, mert egy csomó sunyi trükköt a költségvetésbe beépítettek” – fogalmazott az alelnök. (MTI)

Mától juthatnak hozzá a választók adataihoz a pártok
Az áprilisi országgyűlési választáson induló jelöltek, jelölőszervezetek mától kaphatják meg a névjegyzékben szereplő választópolgárok nevét és lakcímét, amennyiben ezt kérik, és fizetnek érte. (MTI)

Újabb gyanúsított lehet képviselőjelölt
Független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vette az Országos Választási Bizottság Leinemann Zsoltot, a ScienNet-ügy jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottját – közölte Futó Barnabás, a gyanúsított védőügyvédje szombat este az MTI-vel. A törzsvásárlói hálózatot működtető, Washingtonban bejegyzett cég ellen tavaly novemberben rendelt el nyomozást a vám- és pénzügyőrség különösen nagy adóhiányt okozó adócsalás gyanúja miatt. Eközben a Népszabadság arról tudósított, hogy Földesi-Szabó László, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány elnöke mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezi a vám- és pénzügyőrség, miután 225 millió forintos adócsalással gyanúsítják. (MN)

A Fidesz–KDNP jelöltje nyerte a dombóvári időközi választást
A Fidesz–KDNP jelöltje nyerte Dombóváron a 8. számú választókerületben lemondás miatt tegnap megtartott időközi önkormányzatiképviselő-választást. Bükösdi Olga (Fidesz–KDNP) 153 szavazatot kapott, Tusnovits Jenőre (független) 99-en, Kovács Gyulára (független) 50-en szavaztak – tudatta Gábor Ferenc, a helyi választási iroda vezetője. Az 1427 választásra jogosult közül 304-en vettek részt az időközi választáson, ami 21 százalékos részvételi arányt jelent. Két szavazat érvénytelen volt. A választást azért rendezték, mert Patay Vilmos (Fidesz), a város polgármestere 2009. november 30-án lemondott egyéni képviselői mandátumáról. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.