időjárás 15°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Véget ért a kilakoltatási moratórium

Csécsi László
2010.03.21. 23:00

Újra tartaniuk kell az utcára kerüléstől az otthonukat vesztett adósoknak, mivel március elsején véget ért a kilakoltatásokat tiltó moratórium.<br />

Barabás Gyula, a Magyar Hitelszövetség elnöke szerint sok bajbajutott már rögtön a moratórium lejárta után megkapta a levelet, amelyben azt közölték velük, mikorra kell elhagyniuk a lakásukat. A szakértő szerint néha a családok kis összegű elmaradások miatt veszítik el az otthonukat. Ennek oka, hogy a pénzügyi vállalkozások egy része a lehető legrövidebb időn belül követeléskezelő cégnek adja át az adósságot. Barabás Gyula már olyan esettel is találkozott, amikor a társaság megpróbálta megakadályozni a tartozás rendezését, hogy felmondhassa a hitelt. Előfordult, hogy a befizetett részletet visszautalták az ügyfél számlájára, máskor pedig nem megfelelő számlaszámot adtak meg.
A bankok szerint az első késedelemtől az árverésig általában 6–12 hónap telik el. Úgy látják, az adósok főként nem a hiteltartozások, hanem más elmaradás miatt veszítik el az otthonukat.
Továbbiak a 12. oldalon

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.