Demszky nem mutat számlákat

Munkatársunktól
2010. 04. 09. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mutatja be Demszky Gábor azokat a számlákat, amelyek igazolhatnák, hogy nem a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., hanem ő maga fizette lakásfelújításait. A budapesti közműcég két dolgozója nemrég nyilatkozta a Hír TV-nek, hogy a vállalat kontójára történt a kivitelezés. Beszámolójuk szerint Demszky a cég dolgozóival dekoráltatta ki horvátországi nyaralóját, illetve újíttatta fel saját és felesége korábbi lakását. Hogy az önkormányzati cég könyvelésében ne legyen nyoma a lakás felújításának, a munkával megbízott kivitelező más jogcímen állította ki a számlát. Demszky tegnap csak anynyit mondott a Hír TV-nek: pert indít a valótlanságok miatt. Arra, hogy miért nem mutatja be a számlákat, azt felelte: a bíróság előtt majd „mindent tisztázni lehet”.
A közterület-fenntartót felügyelő gazdasági bizottság nem indít vizsgálatot az ügyben. Somlyódi Csaba (MSZP) bizottsági elnök szerint az eljáráshoz nem elég a két volt FKF-es dolgozó állítása. Hozzátette: „Csak azért, hogy még eggyel több ingatlan- vagy bármilyen vizsgálóbizottság legyen a fővárosban – így is azt hiszem, a választásokhoz képest sok van –, úgy gondolom, hogy azért nem indítunk”. Azt állította: „nem akarunk semmit eltitkolni”, és ha valaki tényekkel előáll, akkor megfontolandó a vizsgálat. Az FKF Zrt. sem vizsgálja a közpénzek magáncélra való felhasználását.
Bencze József országos rendőrfőkapitány azt mondta: Demszky neve egyelőre nem vetődött fel a BKV-s nyomozásokban. Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes mentelmi jogának felfüggesztéséért az ügyészséghez fordult a BRFK.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.