Előre hozott, bebetonozott pályázatok

Szabó Anna
2010. 04. 16. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 300 millió forint sorsáról döntött lóhalálában a Szociális és Munkaügyi Minisztérium. A szaktárca az összeg felosztásával egészen 2011. május végéig kiválasztotta a támogatni kívánt fogyasztóvédelmi szervezeteket. – Átgondolatlan döntések és a szakmaiság hiánya jellemzi a pályázatok elbírálását – olvasható a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) tegnap kiadott közleményében, amely szerint lett volna még bőven idő arra, hogy legalább egy objektív előzetes hatástanulmányt készítsen a szaktárca a fogyasztóvédelem helyes irányáról.
– A fogyasztóvédelem hazai története során idáig soha nem történt meg az, hogy több hónappal egy pályázati időszak lezárása előtt hozzon civil szervezeteket érintő döntést a minisztérium – fogalmazott lapunknak Baranovszky György, a FEOSZ ügyvezető igazgatója, aki szerint a kiszámíthatatlanság és a szakmaiatlanság uralkodik a szakterületen. Az igazgató szerint a békéltető testületeknek az utóbbi években jóval nagyobb szerepük volt a fogyasztóvédelmi ügyek rendezésében, mint a megelőző tevékenységet folytató tanácsadó irodáknak, ezt mégsem vették figyelembe a döntés során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.