Eltus(s)olva

2010. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mester, jaj de jó, hogy utolértük a mobilján, gratulálunk a három bronzéremhez!
– Köszönöm szépen, boldogok vagyunk. Azt is mondhatnám, hogy repesünk az örömtől. A Tomi, a két Peti meg én is. Az elutazás előtt a csapattól két érmet vártam, erre fel már az első napon hármat szereztünk. És azt írhatja szó szerint is, mert olyan jól hangzik: ezek az érmek megerősítenek bennünket abban, hogy jó úton haladunk a londoni olimpia felé. Csak innen, Bakuból előbb jussunk haza valahogy, a franc esne abba a vulkánba… Na, ezt azért ne szó szerint írja.
– Mit vár a holnapi naptól?
– Elég jó a sorsolásunk, de élni kellene vele. Majd meglátjuk, mi lesz.
– Köszönöm a nyilatkozatot! Jut eszembe, a Balázsra azért rákérdeznék. Tavaly mégiscsak tizennyolc év után nyert vb-aranyat a magyar birkózásnak, rá külön figyelünk.
– Ja, ő megbukott egy doppingvizsgálaton.

Akár így is elhangozhattak volna az interjúk, de a Struhács György szövetségi kapitányt szombaton kora este utolérő médiamunkások pechje, hogy csak addig jutottak, vasárnapra jó a sorsolásunk. Így a Magyar Birkózószövetség honlapjára 20.37-kor felkerült hírből értesülhettek arról, hogy a kötöttfogású 96 kg-os kategória regnáló világbajnoka rajtavesztett egy márciusi doppingvizsgálaton. „A hivatalos értesítést, miszerint a sportoló A tesztje pozitív eredményt hozott, anabolikus szteroid használatát mutatta ki, a magyar szövetség az utolsó pillanatban kapta meg a nemzetközitől, illetve a Magyar Antidopping Csoporttól” – volt olvasható a honlapon. Vasárnap reggel ugyanitt arról értesülhettünk, hogy az érintett Bakuban szembesült a hírrel, miközben már a versenyre koncentrált – ezt maga Kiss Balázs mondta. Ezzel szemben tegnap két napilapban is azt nyilatkozta, hogy már útközben, a moszkvai repülőtéren megtudta, mi a szomorú valóság. És az immár konkrét kérdésre válaszolva tegnap Struhács kapitány is elismerte, hogy már Moszkvában tisztában volt a helyzettel. Márpedig a csapat csütörtökön utazott, azaz két és fél napig tartott a doppingügy érthetetlen eltussolása.
Apró adalélok a zavaros történethez, hogy a magyar szövetséget hivatalosan „csak” pénteken értesítették Kiss Balázs doppingügyéről, és a szombat esti szövetségi hír sem állja meg a helyét. A versenyzőnél ugyanis nem anabolikus szteroidot mutatott ki a vizsgálat, hanem olyan szert, ami az anabolikákkal együtt használatos, azok mellékhatásának kivédésére hivatott, s egyben növeli az izomerőt.
Birkózóink amúgy Bakuból Isztambulba repültek, ahonnan az európai légtérzár miatt busszal érkeznek haza. Stílszerűen kerülő úton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.