Folytatódik a reptéri botrány

Újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg Sziebert Györgyöt, a BKV és Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport (BA) volt jogi igazgatóját a nyomozók – tudta meg a Magyar Nemzet.

Szilágyi Richárd
2010. 04. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két jogászt azzal vádoltuk meg, hogy egy repülőtéri fejlesztéssel kapcsolatban gazdasági titoknak minősülő információkat szivárogtattak ki egy vállalkozónak – mondta lapunknak Horváth Katalin Fanni, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) szóvivője. Az érintett céggel kapcsolatban anynyit tudtunk meg, hogy egy olyan vállalkozásról van szó, amely „belülről” ismerhette a BA ügyeit. Azon kérdésünkre, hogy milyen összegű kárt okoztak a kiszivárogtatással a jogi igazgatók, az RRI szóvivője a nyomozás jelenlegi helyzetére hivatkozva nem válaszolt, azt viszont elmondta, hogy az elkövetett cselekmény miatt 3 évig terjedő büntetés róható ki az egykori vezetőkre. Ismert, december 4-én egy óbudai mélygarázsban vesztegetés – azaz a pénz átvétele – közben tetten érték Sziebert Györgyöt, a BKV volt jogi igazgatóját.
Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztina, a Budapest Airport Zrt. korábbi jogi vezetője és Sziebert is előzetes letartóztatásba került bűnszövetségben elkövetett vesztegetés, csalás és hűtlen kezelés gyanújával. A rendőrség ezután elfogatóparancsot adott ki Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai igazgatója ellen is, akit február 3-án fogtak el Szegeden. Elsőként számoltunk be arról, hogy Fuzik felvételeket készíthetett a BKV gyanús ügyeiben érkező politikai kérésekről. Informátorunk szerint ezekre a bizonyítékokra azért volt szüksége a ma már előzetesben ülő Fuziknak, hogy a gyanús ügyek kirobbanása után vádalkut kínálhasson a rendőröknek.
Február végén megírtuk, hogy az RRI nyomozói a jogi igazgatók ügyével kapcsolatban két ügyvédnél is dokumentumokat és számítógépen tárolt adatokat foglaltak le. A gyanú szerint a BA szerződésben állt az egyik irodával, amely az általa kiszámlázott pénzből, hasonlóan a korábban gyanúba keveredett ügyvédekhez, részesedést adott a jogi igazgatóknak. Úgy tudjuk, a nyomozók olyan bizonyítékokat kerestek, amelyek egy 11 milliós repülőtéri fejlesztéshez kapcsolódnak és amelyet Rényi-Vámos írt alá, de a pénzt Sziebert vette át. Horváth Katalin Fanni kérdésünkre elmondta, az újabb gyanúsítás nem ugyanazt a repülőtéri fejlesztést érinti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.