Gyurcsány cége hibázott

Miután tegnapi számunkban megírtuk, hogy a Gyurcsány Ferenc százszázalékos tulajdonában álló Altus Zrt. 2008-as mérlege nem lelhető fel az igazságügyi minisztérium internetes kimutatásában, a volt miniszterelnök vállalkozása sietve intézkedett: tegnap délután a tárca honlapján már elérhetők voltak a dokumentumok.

Munkatársunktól
2010. 04. 02. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság közleményben adott magyarázatot a helyzetre, kifejtve: az Altus korábban eleget tett a 2008-as beszámolási kötelezettségének, ám az iratokat elektronikus úton küldték el, s „a tömörített fájlok a részvénytársaság informatikai rendszerének technikai problémái miatt sérülten érkeztek meg az igazságügyi minisztérium címére”. A közleményben azt is rögzítik, hogy „az Altus 2008. évi mérlege és teljes beszámolója határidőre elkészült, a magyar jogszabályoknak eleget téve”.
Gyurcsány vállalkozásának a 2008-ról szóló céges dokumentumait 2009 közepéig kellett a tárcának megküldenie. A közlemény arra nem tér ki, miképpen lehetséges, hogy 2010. március 23-ig, cikkünk megjelenéséig senkinek nem tűnt fel az iratok hibás továbbítása. A dokumentumok tegnap fél három körül kerültek fel a tárca honlapjára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.