Hűtlen kezelés gyanúja Miskolcon is

Tolcsvai L. László
2010. 04. 12. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tesz a Fidesz miskolci önkormányzati képviselőcsoportja a szocialisták ellen, mert a kormánypártiak 2005-ben zárt ülésen, sürgősséggel, ám nyilvános pályáztatás nélkül döntöttek a miskolci Hősök tere egy részének eladásáról. – Ezt az ingatlant immár bizonyíthatóan sokszoros áron adta el az új tulajdonos, ami a helyhatóságot illetően hűtlen kezelésnek minősíthető – hívta fel a figyelmet Szinay Attila, az ellenzéki párt közgyűlési frakcióvezetője, s Zsiga Marcell, a párt országgyűlésiképviselő-jelöltje. Az ingatlant öt éve egy nem luxus családi ház áráért szerezte meg a vevő. Az 1602 négyzetméternyi alapterületű belvárosi ingatlanért 20,25 millió forintot fizettek – mondta az ellenzéki politikus, emlékeztetve arra, hogy az előterjesztő Káli Sándor szocialista polgármester volt.
Szinay szerint bizonyítható, hogy Csordás Mihály MSZP-s képviselő sógora is érdekelt volt abban a cégben, amelyik tulajdonjogot szerzett 2005-ben, s ez a P+R Logistic Kft. nevű vállalkozás. A szocialisták mindig is tagadták, hogy valamelyik képviselőtársuk érintett lett volna az ügyben, most azonban nem nyilatkoztak. A fideszesek szerint azonban egyértelműen a hűtlen kezelés gyanúját alapozza meg, hogy a 2010 márciusában kelt földhivatali bejegyzésből kiderült: nagyságrendekkel többszörös áron jutott a területhez a fővárosi DBI Ingatlan Kft., ám a hasznosítási szándékukról nincs információ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.