Kultusza lett a medvehagymának, és jól is van ez így; nincs még egy tavaszi növény, amely az ízélményen túl annyi gyógyhatással bírna, mint a fokhagyma távoli rokona. A medvehagyma magyar fővárosa, egyben a pécsi kulturális évad kihelyezett gasztronómiai központja, Orfű szombaton és vasárnap külön fesztivált is szentel a tavaszi konyha alapízének. Még a szél is medvehagyma-illatú lesz azon a vidéken.
Pécsről mindkét nap élményvonat indul a hagymaparadicsomba, s bőven lesz ok kizötyögni. A kezdőket ismeretterjesztő előadások várják, lehet szedni, és azon melegében kóstolni is a méztől a medvehagymás langallón át a pogácsáig. Haladóknak ajánlott holnap egykor a kemencés udvar körül gyülekezni. Kiváló alkalom, hogy a medvehagyma mentén hirdetett gasztropárbaj résztvevőitől be lehessen gyűjteni a legjobb recepteket.

Egy milliárdos fegyverkereskedő, egy volt vezérkari főnök és az ukrán kémbotrány