Kifosztották a lellei OCÖ-üdülőt

Nagy értékű berendezési tárgyak tűntek el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei üdülőjéből – tudta meg lapunk. Többek között lába kelt az egymillió forintot érő sütőberendezésnek, de erre a sorsra jutottak az ágyneműk és az evőeszközök is.

Joó István
2010. 04. 07. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról az államtól haszonbérbe kapott üdülőről van szó, amelynek kötelező felújítását a cigány önkormányzat vezetése nem végezte el érdemben, ám egy húszmillió forintos fiktív számla azért keletkezett felújítás címén, így a vám- és pénzügyőrség több hónapja nyomozásba fogott. Amint arról lapunk elsőként számolt be, a nyomozók a több ízben, több helyen tartott házkutatás során nagy mennyiségű OCÖ-iratot foglaltak le. Korábban a Kolompár Orbán vezette OCÖ olyannyira őrizetlenül hagyta az államtól tulajdonába adott Országos Cigány Közművelődési Központ épületét, hogy az – máig tisztázatlan okból – leégett, majd áron alul eladták. Idekapcsolódó hír, hogy Ózdon a cigány szervezetek képviselői emelték fel szavukat a mentelmi jogot már nem élvező Kolompár parlamentiképviselő-jelöltként való elindulása ellen. A roma vezető az MCF Roma Öszszefogás Párt elnökeként e térségben készül megméretni magát. „Meg kell szabadítani a roma politikát a bűnözéstől” – hangsúlyozzák felhívásukban a térségi-helyi kisebbségi politikusok, köztük az ózdi cigány önkormányzat baloldali elnöke, Berki Lajos.
Részletek a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.