Nem volt képzés a roma üdülőben

Roma szakképzési központ és felnőttképzési szakkollégiumként adták át az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei üdülőjét, ott soha ilyen képzés nem folyt – tudtuk meg arról az ingatlanról, amellyel kapcsolatban nyomoz a vám- és pénzügyőrség és a rendőrség is. A több bűncselekményben vádlott Kolompár Orbán OCÖ-elnök közben indul a választáson.

Joó István
2010. 04. 16. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a cigány önkormányzat azt harangozta be két éve, hogy roma szakképzési központként és felnőtt-szakkollégiumként fogják üzemeltetni a Balatonlelle legszebb részén megkapott épületet, ott még semmi ilyen tevékenység nem folyt. Ezt az ellentmondást munkatársunknak Seres Géza, a szabadidő bizottság Kolompár Orbán országgyűlésiképviselő-jelölt romaszervezetéhez tartozó elnöke is megerősítette. Márpedig a többszörös elsőrendű vádlott Kolompár a 2008 augusztusi megnyitón kijelentette: „Az intézmény megnyitása mérföldkő a romák szakképzésében és foglalkoztatásában”. Seres azt is elismerte, túlnyomórészt még csak nem is általános iskolás cigány gyerekek üdültek Lellén. Kérdésünkre, mi lesz a szakképzéssel, az OCÖ bizottsági elnöke azt mondta, teljesen kizártnak tartja, hogy a roma üdülőben szakképzést tudjanak szervezni. Érdemes azonban idézni: a roma üdülő avatóünnepségén Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkára üdvözölte az OCÖ szakképzési kezdeményezését, Rauh Edit esélyegyenlőségi államtitkár pedig azt mondta: jó kezekbe került a lellei üdülő. Tavaly és tavalyelőtt 30-30 millió forintot kapott a MeH-től a „roma szakképzési központ”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.