Perel az ügyészség az Andrássy út 47. miatt

MN-összefoglaló
2010. 04. 12. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap folytatódott az a polgári per, amelyben az ügyészség azt kéri a Fővárosi Bíróságtól, mondja ki a fővárosi Andrássy út és Liszt Ferenc tér sarkán álló épület, az Andrássy út 47. számú önkormányzati ingatlan eladásának érvénytelenségét. Az esettel kapcsolatban nyomozás is folyik. A Fővárosi Főügyészség jogszabálysértésre hivatkozva kéri a bíróságtól az elsőrendű alperes, az Ennet Ingatlanfejlesztő Kft. és a másodrendű alperes, a VI. kerületi önkormányzat közti, 150 milliós adásvételi szerződés érvénytelenségének kimondását, a cég tulajdonjogának törlését, az eredeti állapot helyreállítását. Ennek eredményeként az Andrássy út 47. tulajdonosává újra az önkormányzat válna. Az ingatlan értékét – nem lakottan – 700 millióra becsülték. Az ügyészség képviselője a tegnapi tárgyaláson többek között azzal érvelt, hogy az önkormányzat megsértette az ingatlanok értékesítésére vonatkozó szabályokat, például a pályáztatás, nyilvánosság, átláthatóság, illetve az árképzés tekintetében, továbbá az ingatlan eladása közérdekbe is ütközik. A kft. ügyvédje szerint a jogi megítélést el kell választani a politikai motívumoktól, az adásvétel során pedig jogszabálysértés nem történt. A másodrendű alperes VI. kerületi önkormányzat jogi képviselője is csatlakozott ehhez az állásponthoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.