Roma tiltakozás Kolompár indulása ellen

Munkatársunktól
2010. 04. 07. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg kell tisztítani a roma politikát a bűnözéstől – erre hivatkozva több, Ózd térségéhez tartozó cigány vezető együttesen követelte Kolompár Orbántól, hogy ne induljon el a parlamenti választáson, miután az MCF Roma Összefogás Párt elnökének mentelmi jogát felfüggesztették. Kolompár, aki az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke is, úgymond becsületből indulna az MCF színeiben.
Korábban úgy tűnt, hogy az elindulással sikerült időleges mentelmi jogot szereznie három ügyben folyó büntetőperétől. Múlt héten azonban a Kecskeméti Városi Bíróság kérte mentelmi jogának felfüggesztését, és meg is kapta az Országos Választási Bizottságtól. Ettől azonban még szavazhatna a kiskunmajsai létére Ózdon szerencsét próbáló Kolompár Orbánra a helyi kisebbség. Ezért, amint arról a Hvg.hu is hírt adott, a legkülönfélébb térségi cigány szervezetek közös felhívást bocsátottak ki azért, hogy a romák ne voksoljanak Kolompárra. Berki Lajos, az Ózdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke (Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület) is elhatárolódott az OCÖ-elnöktől. Ugyanezen a sajtótájékoztatón Kolompár Orbánnal szemben nyilvánultak meg az általa vezetett etnikai párt térségi szervezeteinek egyes képviselői is, illetve a Lungo Drom.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.