Taj-szám külföldi maffiózóknak?

Magyar társadalombiztosítási jogosultság nélkül, taj-számokkal visszaélve, illetve azokat meghamisítva kezeltek éveken át külföldi pácienseket az elit kórházként nyilvántartott Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) VIP-belgyógyászatán.

Munkatársainktól
2010. 04. 19. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a különleges szolgáltatásokat biztosító részlegen a nemzetközi szervezett bűnözés világából ismert szerb és ukrán betegeket is elláttak. Egyelőre nem egészen világos, hogy a csalásokra miképpen derült fény. Az ÁEK vezetősége ugyanis először semmit nem kívánt közölni az osztályon történtekről, majd beismerte az ügyben tavaly indított belső vizsgálat tényét. Az intézmény nem tett feljelentést, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Katonai Biztonsági Hivatal jelzését követően rendelt el nyomozást. A rendőrség szerint létező magyar taj-számokkal éltek vissza, amelyeknek tulajdonosai nem tudtak erről. A BRFK még vizsgálja, hogy hány külföldi állampolgárt láttak el így a kórházban, mekkora kár érte a hazai társadalombiztosítást, és a jogosulatlan kedvezményezettek miként honorálták a VIP-osztály fáradozásait.
A belső vizsgálat kezdetén önként távozott az intézményből a részleget korábban vezető doktornő, a főnővér pedig azonnal betegállományba vonult. A rendőrség őket gyanúsítottként hallgatta ki az ügyben, csakúgy mint a bűncselekményben szintén részt vevő tolmácsot. A gyanúsítottak éveken át feltűnés nélkül játszották ki az ÁEK szigorú számítógépes rendszerét.
Továbbiak a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.