Tanácsok az asztalfióknak

Olyan program kommunikációs tanácsaiért fizetett ki 3,2 millió forintot a Nemzeti Hírközlési Hatóság, amely meg sem valósult. Az állami megbízás szerencsés nyertese az a tanácsadó cég lett, amelyik Joav Blumot is képviseli. A MeH nem tartja összeférhetetlennek, hogy az NHH vezetője az a Braun-Rozgonyi Krisztina, akinek a férje az NHH által felügyelt több mint 1500 milliárdos telekommunikációs szektor legnagyobb cégeitől kap megrendeléseket.

Szabó Eszter
2010. 04. 18. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akadozik az úgynevezett fogyasztói tudatosság program, amelynek kommunikációs tanácsaira 4,65 millió forint értékben kötött megbízást a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A kormányhivatal csaknem egy évvel ezelőtt döntött a program megvalósításáról, s a kommunikációs stratégiáért tavaly ki is fizetett 3,2 millió forintot a Tamara Hagen Cons. tanácsadó cégnek. A program azonban mégsem lehetett olyan fontos az NHH számára, hiszen tanácsokkal felvértezve sem döntöttek eddig a program teljes megvalósítása mellett. Mint Márton György, az NHH szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta: programjuk nem maradt el, a megvalósítás még folyamatban van, erre példaként egy 2008-as konferencia megszervezését hozta fel. A fogyasztók tájékoztatását és a tudatosság növelését célzó akciók előkészítés alatt állnak, több elem pedig már megvalósult – mutatott rá a szóvivő, aki szerint többféle fogyasztói tájékoztatójuk már elkészült.
Az NHH által meghívásos pályázaton kiválasztott Tamara Hagen Cons. a sukorói kaszinóberuházásnál ismertté vált Joav Blumot is képviseli, számos más állami ügyféllel együtt. A tanácsadó cég ügyfélköre igen kiterjedt, jóllehet a társaságot nem egészen három éve alapította többek között Tóth Kamilla, aki korábban Csillag István gazdasági miniszter kabinetfőnökeként dolgozott az SZDSZ által felügyelt Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban. Figyelemre méltó, hogy a tanácsadó cég honlapján az NHH-elnök férjének, Braun Róbertnek cége, a Braun&Partners szerepel első számú közreműködőként.
Braun-Rozgonyi Krisztinát január végén Bajnai Gordon nevezte ki az NHH tanácsának elnökévé, egészen 2013. december 31-ig. Tette ezt annak ellenére, hogy a kinevezett férje, Braun Róbert annak a Braun&Partners tanácsadó cégnek az alapító-tulajdonosa, amelynek megrendelői között az NHH által felügyelt óriáscégek (Antenna Hungária, Vodafone Magyarország, Pannon, Magyar Telekom) is megtalálhatók. Lapunk megkereste a Miniszterelnöki Hivatalt, ahol arról érdeklődtünk, Braun-Rozgonyi kinevezésekor figyelembe vette-e a miniszterelnök a jelölt már meglévő kapcsolatrendszerét. A Kormányszóvivői Iroda válaszában azt közölte: a hírközlési törvény alapján a kinevezéskor nem állt fenn összeférhetetlenség.
Ahogyan arról lapunk korábban beszámolt, a Medgyessy Péter kommunikációs igazgatójaként, majd Gyurcsány Ferenc stratégiai tanácsadójaként tevékenykedő Braun jelenleg a Magyar Nemzeti Banknál kamatoztatja eddig megszerzett tapasztalatait. Braun az SZDSZ kabinetfőnöki pozícióját is betöltötte korábban, mostani megbízásáról Simor András döntött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.