Veszprémi tisztviselőket állítottak elő

Hírösszefoglaló
2010. 04. 03. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali vesztegetés gyanújával tegnap őrizetbe vették a veszprémi polgármesteri hivatal okmányirodájának egyik gépjármű-ügyintézőjét, valamint egy gépjárműátírással foglalkozó vállalkozót. Előállítottak további tíz személyt is, köztük az okmányiroda vezetőjét, hét ügyintézőt és egy külsős cég két munkatársát – mondta el lapunknak Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
Az akcióban harminc rendőr vett részt tizenöt helyszínen, s az előállítások mellett tizenöt esetben házkutatást is tartottak. Azzal gyanúsítják a veszprémi okmányiroda alkalmazottait, hogy gépjárművekről jogosulatlanul adatokat szolgáltattak ki, szabálytalanul helyeztek forgalomba, illetve írtak át gépjárműveket a vállalkozó és ügyintézői kérésére – jelentette a távirati iroda.
Horváth György, a veszprémi városháza sajtószóvivője sajnálatosnak nevezte az esetet a délután tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Bár az okmányirodán mindössze egy gépjármű-ügyintéző maradt, a polgármesteri hivatal gondoskodni fog a zavartalan működésről. Szerdán egész nap zárva volt az iroda, ezért pénteken 13 óráig ügyfélfogadást tartanak – tette hozzá. A nyomozás lezárultával Debreczenyi János polgármester átfogó belső ellenőrzést rendel el az okmányirodán. A szóvivő közölte azt is, hogy a nyomozás eredményétől függően a későbbiekben dönt a város vezetősége arról, hogy – ha szükségessé válik – milyen munkajogi lépéseket tesz a gyanúba keveredett munkatársakkal szemben.
A rendőrség tegnap tizenöt tanút hallgatott ki. A tizenkét előállított közül kilenc esetében hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt folyik eljárás, három embert pedig hivatalos személy megvesztegetésével gyanúsít a rendőrség – olvasható a hatóság közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.