Demszky Gábor újabb számlái

Demszky Gábor cáfolta, hogy állami vagy önkormányzati pénzekből újította fel horvátországi nyaralóját. Az SZDSZ-es főpolgármester állítása szerint számlákkal tudja igazolni, hogy saját zsebből fizette a munkákat.

Szilágyi Richárd
2010. 05. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden alapot nélkülöz annak a feljelentőnek az állítása, aki szerint bármilyen közpénzt fordítottam volna horvátországi nyaralóm felújítására – nyilatkozta korábban az MTI-nek Demszky Gábor, akit tegnap már hiába kerestünk, nem vette fel telefonját.
Az SZDSZ-es főpolgármester szerint a nyaraló építésével kapcsolatban 2004-ben az APEH minden számlát, építéssel kapcsolatos dokumentumot átvizsgált, és nem állapított meg szabálytalanságot. – Azóta egyetlen alkalommal került sor kisebb javításra, azt követően, hogy az elmúlt télen a tető a nagy szélben megrongálódott – mondta Demszky Gábor, aki hangsúlyozta, hogy rendelkezik a munkálatok számláival, és azokat készséggel átadja bármilyen hatóság részére.
Megírtuk: kedden feljelentéskiegészítést rendelt a Fővárosi Főügyészség, miután egy magánszemély feljelentést tett a főpolgármester horvátországi nyaralójának felújítása ügyében. Sajtóhírek szerint a neve elhallgatását kérő feljelentő azt állította: Demszky Gábor adriai villáját állami pénzekből újították fel úgy, hogy a költségeket oktatási intézmények számlái közé rejtették.
Március végén az FKF Zrt. két volt munkatársa a Hír TV-nek azt mondta, hogy az SZDSZ-es főpolgármester, valamint jelenlegi felesége korábbi lakását az önkormányzati tulajdonú cég költségén újították fel. Demszky Gábor először közleményben minden vádat tagadott, később viszont már azt mondta, hogy a munkásokat ő fizette ki. Számlákat viszont arra hivatkozva nem mutatott, hogy tizenkét év után már nem köteles megőrizni a bizonylatokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.