Ötödik hely, jól sikerült vasárnappal

2010. 06. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most éppen megint olimpiai negyedik Pars Krisztiánt anynyira azért nem viselte meg a Pekingben doppingoló fehéroroszok felmentése, hogy a csapat Európa-bajnokság I. osztályában szombaton 77,83 méterrel ne nyerje meg a kalapácsvetést, ami a nyitószámban rögtön tizenkét pontot hozott számunkra a Puskás-stadionban. Ám sejthettük, a folytatás már nem lesz ilyen diadalmenet, mert a kiesés veszélye mellett a feljutásé sem „fenyeget”, hogy jövőre amiatt kelljen majd aggódnunk, miként állunk helyt a Szuper Ligában. A tulajdonképpeni második vonal tizenkét együttese között az első nap után a hetedik helyet foglaltuk el, s Parshoz hasonlóan még a súlylökő Kürthy Lajos is győztesként ballagott le a pályáról. Ám utóbb kiderült, hogy az észt Peetre az utolsó sorozatban mégsem lépett ki a dobókörből, ahogy a versenybíróság először állást foglalt, így a mohácsi atléta 19,66-tal, egyetlen centivel kisebb eredménnyel a második lett.
Tegnap jobb napunk volt, és a legjobb vitathatatlanul Kiss Dánielnek, aki 110 m gáton 13,32 mp-es országos csúccsal győzött – a régi rekordot 13,34-gyel tartotta –; s a női kalapácsvetés is „magyar szám” lett, Orbán Éva 69,73 méterrel nyerte, ráadásként a férfi 4x400 m-es váltónk is első lett. Annak nem örültünk, hogy férfi diszkoszszal az olimpiai bajnok észt Kanter az utolsó dobásával, 68,76-tal bosszúságunkra Kővágó Zoltán (66,64) elé került; de a végelszámolásnál válogatottunk ötödik helyezését elégedetten nyugtázhattuk. A Szuper Ligába a csehek, a svédek és a portugálok jutottak fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.