Dávid Ibolya fizethet Almássynak

2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első fokon 1,4 millió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte tegnap a Fővárosi Bíróság Dávid Ibolyát és az MDF-et, amiért a volt pártelnök 2008-as nyilatkozatai, illetve a párt honlapján megjelent közlemények megsértették Almássy Kornél jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát. A nem jogerős ítélet szerint az alperesek olyan hamis látszatot keltettek, hogy Almássy a pártelnöki poszt megszerzéséért Dávid Ibolyával kapcsolatos adatgyűjtésre adott volna megbízást, és ezzel politikai szerepre méltatlanná vált – de ezek a kijelentések alaptalanok voltak. A bíróság eltiltotta az alpereseket a további jogsértéstől, és arra kötelezte az MDF-et, hogy honlapján fejezze ki sajnálkozását.
Féja András, az alperesek jogi képviselője lapunknak elmondta: megbízói később döntenek arról, fellebbeznek-e. Futó Barnabás, a felperes jogi képviselője pedig úgy nyilatkozott: a négyből két pontban alaposnak találta a bíróság a keresetüket, kettőben viszont elutasította, ezért utóbbiak esetében megfontolják a fellebbezést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.