Gyanús építkezés Százhalombattán

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a közelmúltban a százhalombattai polgárok háza felújítása kapcsán.

2010. 09. 16. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzat által finanszírozott beruházásból Vezér Mihály polgármester családi cége alvállalkozóként is kivette a részét. A botrány miatt többen feljelentést tettek, amelyből kiderült: Vezér szerepvállalásának is köze lehet ahhoz, hogy miközben a kivitelező több hónappal kicsúszott a határidőből, az önkormányzat mégsem vasalta be rajta a felhalmozódott több tíz millió forintnyi kötbért. A feljelentés szerint az eredetileg tervezett minőségi nyílászárók helyett végül mintegy 12 millió forinttal olcsóbb, műanyag nyílászárókat szereltettek be az épületbe, de a szerződésben szereplő összeget csupán 1,4 millió forinttal csökkentették.
Az MSZMP-t és az SZDSZ-t is megjárt Vezér Mihály jelenleg egy helyi egyesület színeiben politizál, de a képviselő-testületben az MSZP támogatásával irányítja a várost. A polgármester azzal védekezik, hogy családi cégének nem volt haszna a munkálatokon.
Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.