Heterovonulás a fővárosi Andrássy úton

2010. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres volt a tegnapi egyeztetés a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK), így szeptember 4-én, szombat délután négy órától megtartják a hetero büszkeség napi vonulást – értesült lapunk. A szervező, Koletár Csaba elmondta: a gyülekező a Hősök terén lesz, s ha legalább kétezren lesznek, akkor az Andrássy úton átvonulnak az Erzsébet térre – úgy, ahogy azt az elmúlt években a homoszexuálisok is megtehették. Rámutatott: a rendezvénnyel tiltakoznak a homoszexuális eszmék nyílt terjesztése ellen, s megmutatnák, hogy a különböző neműek viszonya is „figyelemre méltó”. Koletár közölte: petíciót nyújtanak be az Országgyűlésnek a gyülekezési törvény módosítása érdekében, hogy a gyülekezési jogot ne lehessen korlátozás nélkül a többség érzékenységét sértve gyakorolni. Ha egy kisebbségi csoport ilyen rendezvényt tartana, a jogalkalmazó (a rendőrség) olyan helyszínt jelölhetne ki, ahol kevésbé sérül a többség érzékenysége.
Koletár tavaly bejelentette, hogy idén szeptemberben rendezvényt tartanának, ám ezt a BRFK elutasította. Arra hivatkoztak, hogy túl távoli az időpont, és nem látják előre, milyen közlekedési viszonyok lesznek egy év múlva. A kormányváltás után, idén májusban Koletár újabb bejelentést tett, amelyet már tudomásul vett a rendőrség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.