Lemondatnák a soroksári polgármestert

Rágalmazás gyanújával tett büntetőfeljelentést tegnap ismeretlen tettes ellen Soroksár polgármestere. Geiger Ferencről – aki egy civil szervezet színeiben, de MSZP-s támogatással irányítja a főváros XXIII. kerületét – egy olyan hangfelvétel került fel az egyik internetes videomegosztóra, amely szerint az elmúlt öt évben 25 millió forintot kapott egy építési vállalkozótól.

2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felvételen állítólag Polgár Mihály, a Robot Kft. ügyvezetőjének hangja hallható, aki arról beszél: minden önkormányzati megrendeléssel elnyert épületfelújítási munka után a beruházás nettó értékének tíz százalékát követelte meg tőle a kerület vezetése.
Geiger Ferenc lapunknak kijelentette: azért tett feljelentést, mert a felvételen valótlan állítások hangzanak el. Úgy vélte, hogy lejárató kampány indult ellene, de amögött nem a Fidesz áll, hanem két helyi civil szervezet. Bár Geiger azt állította: a helyi Fidesz vezetői elhatárolódtak ettől a „lejárató kampánytól”, ehhez képest tegnap a Fidesz közleményben szólította fel a polgármestert, hogy vagy tisztázza magát az őt ért vádak alól, vagy mondjon le. A közlemény rámutat: „Úgy látszik, az MSZP-s és a párthoz közeli »független« politikusok nem ismernek határokat, ha pénzszerzésről van szó. Legyen az boríték vagy nokiás doboz, nekik mindegy” – áll a Fidesz közleményében.
Polgár Mihály, a Robot Kft. ügyvezetője közölte: ő nem tett olyan kijelentéseket, mint amilyenek az internetre felkerült hanganyagban hallhatók.

Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.