Meghallgatják Gergényi Pétert

2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény kérdésekre számíthat a 2006-os rendőri jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság mai ülésén Gergényi Péter volt budapesti főkapitány, akit többek között a tévészékház sikertelen megvédéséről, az utcai embervadászatokról, az október 23-i rendőrterrorról faggatnak. A „vasprefektust” várhatóan szembesítik a lapunk által nyilvánosságra hozott titkos rendőri jelentéssel, amely az ő fegyelmi felelősségét is fölveti a székházostrom kapcsán. Meghallgatják Gergényi akkori helyettesét, Lapid Lajost, akinek szintén kiemelt a felelőssége a történtekért. Kondorosi Ferenc, a rendészeti tárca akkori államtitkára is a meghívottak között van. Gulyás Gergely (Fidesz), az albizottság elnöke elmondta: állásfoglalást kérnek a Legfőbb Ügyészségtől a 2006. szeptember 19–21. között elfogott tüntetők előzetes letartóztatásának megalapozottságáról.

Vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.