Ötmillió a lelépési pénz

2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös megegyezéssel távozik az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) éléről Gyurcsány Ferenc egykori bizalmasa. Információink szerint Kisfaludy Zoltán nem kevesebb, mint bruttó ötmillió forintot kap, ugyanis év végéig megkapja a rendes, havi körülbelül egymilliós fizetését, és ezért még dolgoznia sem kell. Ha viszont az OFFI tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egyoldalúan felmentette volna őt a posztjáról, akkor – az új jogszabályok miatt – alig több, mint kétmillió forintot kapott volna végkielégítésként, vagyis rosszabbul járt volna.
Kíváncsiak voltunk, az MNV miért éppen a Kisfaludy Zoltán számára kedvezőbbnek tűnő megoldást választotta, de lapzártánkig nem válaszoltak. (A témában már augusztus 4-én kérdéseket juttattunk el a vagyonkezelőhöz, de azokra sem reagáltak.)
Ismert, távozása előtt Kisfaludy még gyorsan menesztette helyettesét, Elter Istvánt, amiért szóvá tette a vezérigazgató bizalmi embereinek kétes ügyeit, intézkedéseit. Kisfaludy viszont rendőrségi feljelentést tett a fordítóiroda előző vezetése idején történt állítólagos túlszámlázások miatt – ez ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg is hűtlen kezelés gyanújával nyomoz ismeretlen tettes ellen.
Kisfaludy Zoltán tavaly tavaszszal ejtőernyőzött pályázat útján az OFFI élére. Előzőleg 2004 és 2007 között az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban Petrétei József tárcavezető mellett kabinetfőnökként tevékenykedett. Később a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára, illetve Gyurcsány Ferenc kabinetfőnök-helyettese lett. Kisfaludy Zoltán tavaly 4,1 millió forintot kapott szabadságmegváltás és különjuttatás címén, miután távozott a kancelláriáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.