ÁSZ-jelentés: súlyos hibák a 4-es metrónál

Értékaránytalan szerződések, hiányzó teljesítési igazolások, 264-ről 537 milliárd forintra nőtt költségvetés, előkészítetlenség miatti csúszások és többletköltségek, független ellenőrző mérnök mellőzése, közbeszerzési szabálytalanságok – ilyen és ehhez hasonló megállapítások olvashatók az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a 4-es metrót ellenőrző jelentésében.<br />

2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje lapunknak adott interjújában elmondta, komoly esélyét látja annak, hogy Demszky és a szocialisták hazudtak a 4-es metróval kapcsolatban. Közölte, Orbán Viktor a napokban jelezte neki, hogy a metróról és a BKV-ról külön tárgyalnak a választások után. Hozzátette, ha októberre valóban fizetésképtelenné válik a közlekedési vállalat, akkor szerinte is szükség lehet a cég azonnali konszolidációjára. A politikus arról is beszélt, hogy Atkári János, Demszky volt főpolgármester-helyettesének szakmai munkájára már a 2011-es költségvetés összeállításánál számít, és elárulta, hogy rajta kívül is lesznek még szakmai körökből érkező jobb- és baloldali munkatársai.

Részletek a 2., interjú az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.