Eljárások sora indul Hatvanban

Miközben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hamarosan vizsgálatot indít a hatvani főtérfelújítással kapcsolatban, több, a helyi szocialista vezetésű önkormányzat működését érintő ügyben az országos rendőrfőkapitány jelöli ki az eljáró nyomozó hatóságot.

2010. 10. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Féltucatnyi feljelentést tett az elmúlt hónapban az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) a Fidesz hatvani szervezete, mivel törvénytelenségre utaló nyomokra bukkant a helyi MSZP-s vezetésű önkormányzat egyes ügyleteinél. Többek között azért kezdeményeztek vizsgálatot, mert a hatvani mélygarázs előkészítésére 92 millió forintot költött el a város, ugyanakkor maga a beruházás meg sem valósult. Egy beadvány azzal kapcsolatos, hogy az önkormányzat a szennyvízhálózat bővítésének elvégzésére 1,744 milliárd forint értékben kötött szerződést az Erro ’96 Kft.-vel, de többszöri módosítás után negyedmilliárd forinttal többet fizettek ki a cégnek. A Fidesz feljelentést tett a kórház ügyében is, mert úgy vélik, hogy abban az időben, amikor a HospInvest Zrt. működtette az intézményt, körülbelül 1,5 milliárd forintnyi kár keletkezett. Az ORFK ezekkel a feljelentésekkel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy a beadványok megérkeztek, és mivel a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kizárási kérelemmel élt, az országos rendőrfőkapitány néhány napon belül dönt arról, hogy az eljárást melyik megyei rendőr-főkapitányság hatáskörébe utalja.
Közben a város főterének felújításával kapcsolatos ügyben hamarosan a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálódhat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A Fidesz beadványa szerint a hatvani önkormányzat 2004-ben és 2005-ben pályáztatás nélkül több olyan vállalkozási-tervezési szerződést kötött a Palatium Stúdió Építészeti Kft.-vel és a Reneszánsz Rt.-vel, amelyek egyrészt feltűnően értékaránytalanok voltak, másrészt azok teljesítése nem állt összhangban a szerződésekben vállaltakkal. Ennek ellenére a vállalkozói díjakat valós teljesítés hiányában is kifizették. A Fidesz az Országos Rendőr-főkapitányságon tette meg a feljelentést, onnan az ügy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság érintésével átkerül az eljárásra illetékes hatósághoz, a Nemzeti Nyomozó Irodához. Megkerestük az NNI-t, de az iroda még nem kapta meg a Heves megyei rendőrség határozatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.