Nagy győzelem, nagy változás

Haladéktalanul hozzálát a Fidesz Budapest megújításához: Tarlós István főpolgármester már szerdán nyilvános átadás-átvételt tart a húsz év után leköszönő Demszky Gáborral.

2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két héten belül, október 15-én megtarthatja alakuló ülését a 34 tagú Fővárosi Közgyűlés, amelynek személyi összetétele a pártok döntése szerint addig még jelentősen átalakulhat. Kiderült, a jobboldal fővárosi győzelme még nagyobb lett: tizenkilenc polgármesteri poszt mellett húsz képviselő-testületi többséget is elhódított, és csak Angyalföldön maradt kisebbségben.
Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz–KDNP a nagyobb vidéki településeken is, a huszonhárom megyei jogú városból huszonkettőben nyerte el a polgármesteri széket. Tizenhárom településen ráadásul a kormánypártoknak sikerült mind a polgármesteri címet, mind az öszszes egyéni képviselői helyet megszereznie. A jobboldal ezúttal öt olyan településen is győzelmet aratott, ahol az előző ciklusban még szocialista politikust választottak meg polgármesternek. Szeged az egyedüli megyeszékhely, ahol a szocialisták jelöltje győzött, többségük azonban valószínűleg nem lesz. A Jobbik a legtöbb nagyvárosban bejutott a közgyűlésbe, míg az LMP tizenegy megyei jogú városban szerzett mandátumot.
Továbbiak a 2. és a 3., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.