Nem minden rendvédelmis akar tüntetni

2010. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tettrekész rendőrszakszervezet nem csatlakozik a fegyveres és rendvédelmi dolgozók esetleges október 2-i tüntetéséhez – nyilatkozta lapunknak Szima Judit. A szakszervezet főtitkára rámutatott: bár a rendészeti tárgyú törvények tervezett módosítását ők is több ponton ellenzik, a kormány folyamatosan tárgyal az érdekvédőkkel, ráadásul egy nappal az önkormányzati választás előtt politikai színezete lenne a megmozdulásnak. Másrészt a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) tervezett megszüntetését – amely a demonstráció egyik ürügye lenne – kedvező lépésnek tartják. Úgy véli, a SZÉF nem a valódi érdekvédelmet szolgálja, hanem néhány, a balliberális oldalhoz kötődő szakszervezet kiváltságos helyzetét erősíti. Szima emlékeztetett: a szervezetek, amelyek most tüntetéssel fenyegetőznek, az MSZP–SZDSZ-kormányok idején szó nélkül eltűrték, hogy a rendvédelmi dolgozóktól fizetésemelés helyett 125 ezer forintnyi kafetériajuttatást elvonjanak.
A több rendvédelmi szakszervezet által létrehozott demonstrációs bizottság hétfőn jelentette be: tüntetni fognak a Belügyminisztérium épülete előtt, ha változatlan formában kerül a kormány elé az egyes rendészeti tárgyú törvények módosításáról szóló törvénytervezet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.