Újabb MSZP-s bűnügy x

2010. 10. 01. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség abban a csalási ügyben, amelynek egyik főszereplője Nyékes Béla, az MSZP környezetvédelmi tagozatának egykori elnökségi tagja – értesült lapunk. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján folytatta le a nyomozást, amelyet különösen nagy értékre elkövetett csalás gyanújával rendeltek el. A Nyékes Béla nevével fémjelzett ügyben a nyomozók megállapították, hogy egy cégcsoport több fővárosi, illetve Bács-Kiskun megyei pénzintézetnél faktor-, hitel-, illetve kölcsönszerződések során valótlan tartalmú számlákat, szerződéseket, letéti vagy APEH-igazolásokat használt fel. A hiteleket, kölcsönöket nem fizették vissza, miközben egyes, ebből a célból alapított gazdasági társaságokat vagyontalan személyeknek adtak el, így próbálva kibújni az elcsalt összegek visszafizetése alól. A nyomozó hatóság szerint a gyanúsítottak összesen 411 millió forintos kárt okoztak, 164 millió forintot pedig sikertelenül próbáltak meg elcsalni.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a legtöbb gyanúsított – többek között Nyékes Béla – ellen a napokban vádat emelt, míg néhány személlyel szemben különböző okok miatt megszüntette az eljárást. A vádhatóság egyetértett a nyomozó hatósággal abban, hogy a gyanúsítottak egy része valóban bűnszervezetben követte el a bűncselekményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.