Visszavonul a fekete sereg

2010. 10. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint az év végétől megszűnik az a szocialista kormányok idején bevezetett, nehezen felfogható gyakorlat, amely szerint különféle civil cégek biztosítják a honvédség laktanyáinak őrzés-védelmét. A megújulni akaró Honvédelmi Minisztérium úgy döntött, nem köt újabb szerződéseket a többnyire kopasz, kigyúrt, bicepszfeszegető alkalmazottakat foglalkoztató „fekete seregekkel”, s ezentúl – milyen furcsa – katonák védik majd a saját laktanyáikat. Ha már a hon védelmét vállalja a honvéd, csak meg tudja védeni a lakhelyét is. Tiszta sor. Dadus mellé sem kell bébiszitter. Természetesen esetünkben is pénz van a háttérben. Jelenleg a magyar állam – konkrétan az adófizető – évente kilencmilliárd forintot költ a laktanyák őrzés-védelmére. (Korábban az ideiglenes megszállók megüresedett és leharcolt körleteit is ők őrizték a kivonulás után – bár ott már nem volt sok ellopnivaló).
Szélesítve a kört, a kiszervezés tipikus esetével állunk szemben. Ugyanolyannal, mint amilyennel legutóbb Pogácsás Szűcs Erikánál, csak ott a rafinált nyugdíjas miniszter asszony nem laktanyavédelem címen vette fel a pénzeket, hanem úgymond sajtófigyelőként. Erre ugyan semmi szükség nem volt, figyelték ott már éppen elegen a sajtót, ellenben Erikának jól jött a havi kilencszázezer, beállt hát ő is a „fekete seregbe”. Érdemes megfigyelni, ahogyan mind mélyebbre ásnak a Gyurcsány-korszak munkásságát, relikviáit kutató tényfeltáró bizottságok, miniszteri biztosok, mind több és több frontszolgálatosra bukkannak a különféle „fekete seregekből”. Ezek sajnos színt vittek a mindennapokba. Amúgy masszív, összeszokott gárdákról van szó, állami zsoldban álltak, mi fizettük őket. Ők meg valószínűleg jót nevettek rajtunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.