Gyurcsányék milliói a holdudvarnak

Mintegy 24 millió forintnyi támogatást osztott szét balliberális szervezetek között a Gyurcsány Ferenc vezette Táncsics Mihály Alapítvány a legutóbbi kuratóriumi ülésén. Az MSZP pártalapítványának honlapjáról kiderül, hogy például a Mozgó Világ Alapítvány 4,3 millió forintot kapott.

2010. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialistákhoz közel álló folyóirat az utóbbi nyolc esztendőben több tíz millió forintnyi állami „infúzióhoz” jutott a Medgyessy–Gyurcsány– Bajnai-kormányoktól a működéséhez, de a Táncsics alapítványtól sem most először érkezik pénz a számlájukra. Jellemző, hogy még a kormányváltás előtti utolsó pillanatokban is 9,9 millió forintot ítélt oda a Mozgó Világnak a kancellária. Most, hogy az állami pénzcsapokat elzárták, a folyóirat csak a Táncsicshoz hasonló balliberális pénzosztó szervezetekben bízhat.
A Gyurcsány Ferenc vezette kuratórium nem hagyta pénz nélkül a Napvilág Kiadót sem, amelynek folyóiratát, az Egyenlítőt kétmillió forinttal segítették meg. A kiadó székhelye egyébként Budapesten ugyanabban az Alkotmány utcai épületben található, ahol az MSZP háttérintézményeként számon tartott Politikatörténeti Alapítvány és Intézet székel.
*
(Ez az intézet 2004 és 2010 között több mint másfél milliárd forintnyi állami támogatást tehetett zsebre.) Korábban ugyanitt működött a Kapcsolat.hu nevű szocialista közösségépítő portál, amelyen Gyurcsány Ferenc blogbejegyzései olvashatók, de időközben átköltöztek az MSZP Jókai utcai székházába.
A Táncsics alapítvány négymillió forintot ítélt oda a Zuschlag-féle Fiatal Baloldal helyett létrehozott Societas nevű mozgalomnak. Ezen- felül a pártalapítvány négymillió forinttal támogatta a Népszava Szerkesztőség Dolgozóinak Szociális, Kulturális és Segélyező Egyesületét, ötmillióval a Hungaro-Cívis Modernizációs Alapítványt, 3,5 millióval a Klubhálózat Alapítványt és egymillióval a Véleménybank Alapítványt.
Ismeretes, Gyurcsány Ferenc tavaly vette át a Táncsics Mihály Alapítvány kuratóriumi elnöki posztját Lamperth Mónikától, miután pártelnöki posztjáról lemondott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.