Hagyó Miklós februárig rács mögött marad

2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hónappal meghoszszabbította tegnap a bíróság Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását. Az immár fél éve börtönben ülő Hagyó így február 17-ig biztosan rács mögött marad. A Pesti Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója úgy ítélte meg, hogy egyrészt fennáll a büntetőeljárás meghiúsításának, az összebeszélésnek és a tanúk befolyásolásának a veszélye, másrészt a bűncselekmények tárgyi súlya, a szökés és az elrejtőzés veszélye miatt indokolt fenntartani az előzetes letartóztatást. A végzés nem jogerős.
A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, zsarolással és más bűncselekményekkel is gyanúsított volt MSZP-s főpolgármester-helyettest mentelmi joga megszűnése után, május 14-én vették őrizetbe, és három nappal később, május 17-én tartóztatták le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.