Nyomozások sorozata Hatvanbanb

Öt olyan üggyel kapcsolatban nyomoznak a hatóságok a Heves megyei Hatvanban, amelyek a helyi önkormányzat előző, szocialista vezetéséhez köthetők, és amelyekben a Fidesz városi szervezete tett feljelentést.

2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálódik Hatvanban a város főterének felújításával, valamint a település önkormányzata és a HospInvest Zrt. által a helyi kórház működtetésére kötött szerződéssel kapcsolatban. Ezekben az ügyekben azért az NNI folytat nyomozást, mert a feltételezett hűtlen kezeléssel okozott vagyoni hátrány meghaladhatja az 500 millió forintot. A Fidesz beadványa szerint a hatvani önkormányzat 2004-ben és 2005-ben pályáztatás nélkül több olyan vállalkozási-tervezési szerződést kötött a Palatium Stúdió Építészeti Kft.-vel és a Reneszánsz Rt.-vel, amelyek egyrészt feltűnően értékaránytalanok voltak, másrészt azok teljesítése nem állt összhangban a szerződésekben vállaltakkal. Ennek ellenére a vállalkozói díjakat valós teljesítés hiányában is kifizették. Ami a kórház ügyét illeti, Horváth Z. Péter, a hatvani Fidesz által megbízott ügyvéd közlése szerint a 2006-ban kötött szerződés nyomán, egészen addig, amíg 2009 júliusában az önkormányzat cége visszavette az egészségügyi intézmény üzemeltetését, körülbelül 1,5 milliárd forintnyi kár érte a kórházat, így közvetve a hatvani embereket. Az NNI tájékoztatása szerint egyelőre egyik ügynek sincs gyanúsítottja, a nyomozók tanúkat hallgatnak ki és a dokumentumokat gyűjtenek be.
Három hatvani ügyben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytat eljárást hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes vagy tettesek ellen. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy ők a szennyvízhálózat építésével, egy rádiófrekvencia-kutatásra kiírt pályázattal és egy közpark felújításával kapcsolatban nyomoznak. – Hatalmas mennyiségű iratanyagot kell a kollégáknak áttanulmányozni, amely most is folyik – jegyezte meg Soltész Bálint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.