Az óbudai Régi Sipos halászkert és étterem nyerte a Halra, magyar! Halra bor! versenysorozat legutóbbi fordulóját a napokban. Jól mutatja a Régi Sipos halételekben való jártasságát, hogy a neves vendéglő – amely az öt eddigi megméretésből hármon indult – immár második alkalommal végzett az első helyen. A feladat ezúttal az volt, hogy az édesvízi amurral – azt tetszés szerinti módon, de minél ízletesebben elkészítve, és minél igényesebben föltálalva – vegyék le a zsűrit a lábáról. A győztes előételként pompás halkocsonyával rukkolt elő, a fő fogás pedig patkó formájú sült amur volt, amelyhez körítésként az egyszerű és rendkívül ízletes, mégis csak kevés háziasszony által ismert zöldségchipset szolgáltak föl. Az i-re a pontot a házi szilvalekvárral töltött hájas tésztájukkal tették föl. A sajtózsűri különdíját ezúttal a rákospalotai Víg Kalmár vendéglő kapta. Az Aranyponty Zrt. által augusztusban meghirdetett Halra, magyar! versenysorozat célja, hogy az egészséges, könnyen elkészíthető magyar halételeket és a hozzájuk illő kiváló magyar borokat népszerűsítse.
Bár karácsonykor sok család asztalára kerül hal, a verseny szervezőinek célja, hogy a hal ne csak ünnep-, hanem hétköznapjaink részévé is váljon. Kutatások igazolták: a heti legalább egyszeri halfogyasztással jelentősen csökkenthető az infarktus kialakulásának a kockázata és az érelmeszesedés veszélye.
Sasvári Sándor megrázó vallomása: így tették tönkre a családját