Barcelonába kerül majd az Aranylabda

Munkatársunktól
2010. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól értesült a Gazzetta dello Sport, amikor vasárnapi számában előrevetítette, hogy idei Aranylabda-szavazás győztese az Andres Iniesta, Xavi Hernández, Lionel Messi hármasból kerülhet ki, ugyanis a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a France Football című szaklap tegnap éppen ezt jelentette be. Az eredetileg huszonhárom fős listáról a világbajnok spanyol válogatott két kiválósága, valamint a tavaly aranylabdás argentin futballista maradt versenyben, s érdekesség: mindhárman az FC Barcelona játékosai. A sokak által a legjobb háromba várt Wesley Sneijder – aki az Interrel megnyerte a Bajnokok Ligáját, a dél-afrikai vb-n pedig öt találattal, a tornán társbérletben gólkirályként segítette az ezüstérmes holland válogatottat – lemaradt a dobogóról. A szavazás győztesére január 10-én derül fény hivatalosan, a FIFA zürichi gáláján hirdetik ki a végeredményt. (A Gazzetta dello Sport egyébként vasárnap azt is megírta, hogy információja szerint a világbajnokság döntőjében győztes gólt szerző Iniesta kapja majd a FIFA-aranylabdát.) A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség és a voksolást eddig egyedüliként szervező France Football egy nyári megállapodás értelmében most először közösen díjazza az év legjobb játékosát. Az év edzője a spanyol Vicente del Bosque (spanyol válogatott) és honfitársa, Josep Guardiola (Barcelona), valamint a portugál José Mourinho (Internazionale, Real Madrid) közül kerül ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.