Dánok vagy oroszok?

Kevés fontos kérdés maradt a labdarúgó BL csoportkörének utolsó fordulójára, annak is a mai játéknapjára. Az A, a B és a C jelű kvartettekben már korábban kiderült, mely duók jutottak tovább, egyedül a D-ben kérdés, hogy az FC Köbenhavn vagy a Rubin Kazany kerül-e a nyolcaddöntőbe a Barcelona mögött. Kisebb tét a csoportelsőségeké, illetve hogy a harmadik helyezettek az Európa-ligában folytathatják.

Munkatársunktól
2010. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazai szinten jó formát mutat az FC Köbenhavn, hiszen tizenkilenc forduló után éppen 19 pontos előnnyel, veretlenül áll a dán Superliga élén, legutóbbi öt meccséből csak egyet adott döntetlenre. A BL-ben öt találkozó óta nem veszített otthon, viszont két győzelem után csak egy pontot szerzett, pedig már az előző körben bebiztosíthatta volna nyolcaddöntős tagságát, ha nem kap ki Kazanyban. De kikapott, és így magára húzta az oroszokat. Ám még így is könnyebb helyzetben van náluk, hiszen a biztos kieső, 430 perce gólképtelen Panathinaikoszt fogadja, míg a Rubinnak Barcelonában kellene csillognia.
Az A csoportban a Tottenham és a címvédő Inter tíz-tíz pontos, előbbi Enschedébe, utóbbi Brémába hivatalos. Az egymás elleni eredmények alapján a londoniak a jobbak. Az már biztos, hogy a Twente csoportharmadikként az Európa-ligában folytatja, a Werder búcsúzik. A B jelű kvartettben a Schalke pontelőnnyel várja a zárást a Lyonnal szemben, ám Lisszabonban nehezebb dolga lesz, mint a franciáknak otthon a Hapoellel. A Benfica esélye nagyobb a harmadik helyre, mint az izraelieké. A C csoportban a Manchester United és a Valencia egymás között dönti el az első hely sorsát. Az angliai összecsapáson
1-0-s hazai győzelem született, azaz a spanyoloknak nyerniük kell, ha elsők akarnak lenni. Az MU lehet az első csapat, amely kapott gól nélkül zárja a csoportkört – a korábbi években az Ajax, a Chelsea, a Juventus (kétszer), a Liverpool, a Milan és Villarreal egy-egy találattal élte túl ezt a szakaszt. Az már eldőlt, hogy ebből a kvartettből a Glasgow Rangers folytatja az EL-ben, a Bursaspor pedig „elszállt”.

Mai BL-program. Csoportkör, 6. (utolsó) forduló: A cs.: Bremen– Internazionale, Twente–Tottenham; állás: 1. (továbbjutott) Tottenham 10 pont, 2. (tj.) Inter 10, 3. Twente 5, 4. Bremen 2. B cs.: Lyon–Hapoel Tel Aviv, Benfica– Schalke; állás: 1. (tj.) Schalke 10, 2. (tj.) Lyon 9, 3. Benfica 6, 4. Hapoel 4. C cs.: Man. United–Valencia, Bursaspor–Glasgow Rangers; állás: 1. (tj.) MU 13, 2. (tj.) Valencia 10, 3. Rangers 5, 4. Bursaspor 0. D cs.: FC Köbenhavn–Panathinaikosz, Barcelona–Rubin Kazany; állás: 1. (tj.) Barcelona 11, 2. FCK 7, 3. Kazany 6, 4. Panathinaikosz 2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.